Norsk Alpakka utvikler og produserer bærekraftige alpakkaprodukter med et stilfullt design.

Et tilfeldig møte mellom Line Werner Kolstad og Anne Line Nubberud markerte starten på eventyret om Norsk Alpakka. I 2006 bestemte de seg for å etablere to småbruk med hver sin alpakkaflokk – i Sigdal og Fredrikstad. Et gjennomgående fokus på dyrevelferd har resultert i en helhetlig og trygg produksjon av kvalitetsprodukter.

Hvorfor ull fra alpakka?

Unike varmeisolerende egenskaper. Alpakka føles varm mot huden når det er kaldt, og svalende når det er varmt. Godt for personer med sensitiv hud. Den er fukttransporterende, varmeregulerende og har stor fleksibilitet. Alpakkafiber inneholder svært små mengder med lanolin, optimalt for allergikere.

Fra dyr til ferdig produkt

For oss er ikke alpakka kun et dyr med nummer på øret. Alle har unike personligheter og da er det naturlig at alle har et eget navn. Respekten for dyrene er nøkkelen til gode produkter.

Våre verdier

Naturlige
Fra egen gårdsdrift til ferdig produkt. Norsk Alpakka AS sørger for at produktene er laget av fiber fra fornøyde alpakkaer. Alpakkafiber er fornybar og naturlig med unike egenskaper
Varme
Er den viktigste verdien ved våre produkter.
Funksjonelle
Produktene må være enkle og gode i bruk

Alpakkareisen

Som så mange gründereventyr startet reisen til Norsk Alpakka ved en tilfeldighet. Over 10 år med læring har gjort oss til en av landets fremste produsenter av alpakkaprodukter.